SIKÇA SORULAN SORULAR

Nasıl üye olabilirim?

Sitemiz üst kısmında bulunan kayıt ol kısmını tıklayarak üye ol kısmında belirtilen bilgileri doğru olarak girip, üyelik sözleşmesini okuyarak ve kabul ederek ve son olarak güvenlik doğrulaması aşamasını gerçekleştirerek üye olabilirsiniz.

Avukatlara nasıl soru sorabilirim?

Sitemize üye girişi yaptıktan sonra sol kısımda bulunan soru sor bölümüne tıklayarak ve soru kategorisi, soru başlığı, soru içeriği ve ayrıca göndermek istediğiniz dosya bulunması halinde ilgili bölüme ekleyerek sorunuzu sorabilirsiniz.

Avukatlarınızdan online randevu nasıl alabilirim?

Sitemize üye olarak veya üye olmadan randevu talep edebilirsiniz. Sitemiz üst kısmında bulunan online randevu bölümünden kategori seçip, randevu talebinde bulunduğunuz lokasyonu ve tarihi seçerek ayrıca açıklamanız olması halinde açıklamanızı ilgili bölüme girerek avukatlarımızdan online randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Müvekkil olmak için ne yapmalıyım?

Hukuki sorunlarınızı avukatlık gidermeyi düşündüğünüz durumlarda hukuk büromuz ile iletişime geçerek ve tarafımıza karşılıklı irade uyuşması neticesinde gerekli evrak ve dokümanların ulaştırılmasının ardından Proaktif Hukuk Bürosu ile müvekkil - avukat ilişki kurulmuş olacaktır.

Ücretsiz üye olabilir miyim?

Sitemize üyeliğinizi ücretsiz olarak yapabilirsiniz. Hizmetlerimizi aksi belirtilmediği müddetçe ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Sorularımın gizliliği nasıl sağlanır?

Sorularınız baronun bize vermiş olduğu müvekkil - avukat ilişkisine dayanarak 3. kişilerle kesinlikle paylaşılmamaktadır.

Davalar Uzun Sürer mi?

Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre 2007 yılında bir hukuk davasının karara bağlanması Türkiye genelinde ortalama 202 gün almaktadır. Bu süre mahkemelere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin 2007 yılında bir dava ortalama olarak; Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde 619 günde, Asliye Ticaret Mahkemesinde 410 günde, İş Mahkemesinde 441 günde, Aile Mahkemesinde 157 günde, Sulh Hukuk Mahkemesinde 108 günde karara bağlanmıştır. Bu süreler dikkate alındığında, yargıdaki işlerin avukat aracılığıyla takibinde ayrıca yarar vardır.

Dava açılırken ödenmesi gereken masraflar nelerdir?

Bir dava açılırken harçlar, basılı evrak ve tebligat giderleri ödenir. Davalar, türüne göre maktu ya da nispi harca tabidir. Dava konusu parayla ölçülemeyen talepler içeren davalarda maktu harç, konusu para veya para ile ölçülen değer ifade eden davalarda ise nispi harç ödenir. Harç miktarları yasayla belirlenmiştir. Her yıl yenilenmekte ve değişmektedir. Ayrıca mahkemesine göre de peşin harç alınmaktadır. Dava açılırken ödenen maktu harçlar çok yüksek değildir. Nispi harç ise dava değerinin binde 54 ü oranındadır. Bu miktarın ¼ ü dava açılırken, kalan ¾ ü ise dava sonuçlandığında mahkeme veznesine ödenir.

Soruların cevaplanma süresi ne kadardır?

Gelen soruların yoğunluk derecesine göre 1 ile 5 gün arasında sorularınıza cevap verilecektir.

Sorular cevaplandığında nasıl haberdar olabilirim?

Avukatlarımız soruları cevapladığında size sms ve e posta yolu bilgilendirme gelecektir.

Randevumu nasıl iptal edebilirim?

Randevularınızı, randevularım bölümünden değiştirebilir ve iptal edebilirsiniz.

Avukat nasıl talep edebilirim?

Sitemize kayıt olduktan sonra avukatın uzmanlık alanını, ihtiyaç duyma sebebinizi ve açıklamanızı yazarak talepte bulunabilirsiniz.

Siteniz ne kadar güvenlidir?

Proaktifhukuk.com sitemiz 256 bit SSL şifreleme sertifikası ile korunmaktadır. Ayrıca girdiğiniz e posta, şifre ve benzeri kişisel bilgiler de şifrelenerek tutulmaktadır. Baronun müvekkil - avukat ilişkilerini korunmasını sağlamak amacıyla özel olarak güvenlik temin edilmektedir.

Sorularıma e-posta yoluyla cevap alabilir miyim?

E posta yolu ile sorularınız cevaplanmamaktadır. Sitemize üye olduktan sonra avukatlarımıza sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Üyeliğimi nasıl dondurulabilir?

Sitemizin ayarlar bölümünde yer alan üyeliğimi dondur kısmından üyeliğinizi dondurabilirsiniz. Sitemize üyelik bilgilerinizle yeniden giriş yapmanız durumunda üyeliğiniz aktifleşecektir.